2014 Londra Moda Haftası

2014 Londra Moda Haftası

Tom Ford

2014 İlkbahar/Yaz koleksiyonuyla ilginç bir devamı niteliğini taşıyan kış koleksiyonuyla Tom Ford sportif elementleri, kürk, deri ve parlak dokunuşları koyu tonlarla buluşturmuş. Geçtiğimiz yıl kendi tarzından dışarı çıkıp fazla karışık desenler kullandığı için eleştiri almış olsa da bu koleksiyonunda imzasını daha fazla hissettirmiş. Tasarımcı yarattığı bu çizgiyle Londra ve Batı Amerika karışımıyla kovboy çizmeleri, grunge etkisiyle farklı bir varyasyon yaratmış. Kaşmir ve kadifenin de yer aldığı, 60’ların güçlü ve zarif kadınlarının etkisinin hissedildiği koleksiyonda ışıltılı ‘Tom Ford 61’ yazılı elbiselerle tasarımcı doğum yılını belirtmiş. Vücut hatlarını ortaya çıkaran elbiseler, diz altında biten eteklere bolca yer verilmiş.

2014 Londra Moda Haftası

Peter Pilotto

Peter Pilotto ve Christopher De Vos’usta ikilisi her daim özgürce kullandıkları eklektik baskıları bu kez örgü ve işlemelerle dokusal ve görsel açıdan yoğun bir çeşitlilik yaratmış. 2014 yazı için seramik desenlerinden esinlenen tasarımcılar kış içinse doygun renklere yönelmiş. Yaz ve kış sporlarını fikrini temel alarak hareket ettikleri tasarımlarında geometrik motiflerle örülü kazaklar, mont, ceket ve kokteyl elbiselerinde yalın ve atletik yüzeyinde doğru bir tuval olmuş.

2014 Londra Moda Haftası

David Koma

Rönesans ressamı Lucas Cranach’tan esinlenen David Koma’nın 2014 kışı için yarattıklarında güçlü fütüristik bir hava hissediliyor. Thierry Mugler’in Mugler markası için sanat yönetmenliği koltuğuna oturan Gürcü asıllı David Koma Rönesans dönemindeki korseleri, deri kafes biçimde yorumlamış. Geçen sezondaki tasarımlarıyla paralellik gösteren Koma monokrom ağırlıklı, heykelimsi, feminen siluetlerden yine vazgeçmezken akordeon formunda pilili etekler de kendine yer bulmuş.

2014 Londra Moda Haftası

Christopher Kane

Christopher Kane Londra Moda Haftası’nda karanlık tarafa geçiş yapmış bile. Naylon, dantel, kürk rugan, origami kıvrımlarıyla siyahın yanında soluk pembe yerleşmiş. Materyal olarak kullanılan naylon; elbiselerde, montlarda, sweat-shirtlerde ve birçok parçada kullanılmış. Islak görünümlü saçlarla podyumda yürüyen modeller dokulu örme üstleri, holografik çiçek baskıları, ‘le smoking’ ceketlerle maskülen bir havayı da beraberinde getirmiş. Özellikle kumaşlarla yaratılan akerdeon etkisiyle başarılı olmuş.

2014 Londra Moda Haftası

Giles

2014 Sonbahar/Kış koleksiyonuyla agresif ve melankolik bir karışımın etrafında dönen Giles; güzel ama tehlikeli şeylere biraz daha yakından bakmak istemiş. Kalın tabanlı botlarla erkek modasından bir parça yerleştirdiği koleksiyonunda örgü tunikler, deri kareli pantolonlar, oversize ekose paltolar bulunuyor.

Moda Çıkmazı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EnginDergi Enginer Web Hizmetleri | Tüm Hakları Saklıdır. © 2008 - 2024