Ahmet Batat

Ahmet Batatyazıları…

1984 yılında Kütahya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Kütahya’da tamamladıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi, İİBF, Kamu Yönetimi bölümünde okumak üzere İzmir’e düştü yolu. Çokça muhafazakar ve oldukça milliyetçi bir kentten hiç muhafazakar ancak oldukça milliyetçi İzmir’e geçmek başlangıçta bünyede bazı sorunlar yaratmış olsa da kısa sürede İzmir’e alıştı. O kadar çok sevdi ki İzmir’i, Kamu Yönetimi Bölümü’nü tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans eğitimine başladı ve 2010 yılında “Türkiye Yerel Gündem 21 Uygulamalarının Kent Konseyleri’ne Dönüşüm Süreci” adlı teziyle tamamladı.

Üniversitede Kariyer ve Yönetim Kulübü ile başlayan gönüllü çalışmaları, TC İçişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG – MEWA) ortaklığında uygulanan Türkiye Yerel Gündem 21 Programı Gençlik Çalışmaları ile devam etti.

İzmir Yerel Gündem 21 Gençlik ve Yönetimle İlişkiler Çalışma Grubu ile başladığı bu yolculukta, 2006 – 2007 yılları arasında Ulusal Gençlik Parlamentosu Ege Bölge Kolaylaştırıcısı, 2008 – 2009 yıllarında da Habitat için Gençlik Derneği Saha Koordinatörü görevlerinde bulundu.

Halen söz konusu çalışmaları gençliğinin son demlerini yaşayan eski bir aktivist ve gönüllü olarak desteklemeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EnginDergi Enginer Dijital Hizmetler | Tüm Hakları Saklıdır. © 2008 - 2024