Ahmet Hamdi Erdoğmuş

Ahmet Hamdi Erdoğmuşyazıları…

Neyzen Ahmet Hamdi Erdoğmuş, 1958 yılında Balıkesir’de doğdu. Müziğe çocukluk yıllarında başladı. Delikanlılık yıllarında yaylı tamburun sesinden etkilenerek bir yaylı tambur almış ve kendi başına o zamanın en büyük üstadı Ercüment BATANAY’ı dinleyerek teknik çalmayı öğrenip, daha sonraki yıllarda kendisi için bir efsane olan Batanay’ı yakınen dinleme fırsatını bulmuştur.

Aynı zamanda ikiz olan Ahmet Erdoğmuş, kardeşini kanun sazını icra etmesine teşvik edip, uzun yıllar beraberce meşk etmiş; sahne hayatına devam etmektedir. Yüksek öğrenim için gittiği Ankara’da, Türkiye’nin 80’li yıllarındaki karışıklık yüzünden eğitimini yarıda kesmiş ve iş hayatına atılmıştır. Uzun bir süre işyeri işletmiştir.

Ankara’da kaldığı zamanda Türk musikisini çok daha ileri bir seviyeye getirmesi, Rahmetli hocası Sadi HOŞSES ile olmuştur. Daha sonraki yıllarda ney sazına gönül verip, bu sazı da değerli hocalardan aldığı tekniklerle iyi bir seviyeye getirmiş ve o mükemmel sazın şu anda hocalığını yapmaktadır.

Aynı zamanda evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Erdoğmuş, halen Türkiye’nin büyük bir kuruluşu olan TURYAĞ Gıda Sanayi’nde memur olarak çalışmaktadır.

Mutlu bir yaşamı olan Ahmet Erdoğmuş, iç huzurunun verdiği rahatlık sayesinde iş hayatında çok sıkıntılar çekmesine rağmen bu sıkıntıları yüzüne aksettirmeyip daima pozitif ve güler yüzlü olmasıyla insanlara yaşama sevinci verebiliyor. Ayrıca Tasavvuf Musikisi gruplarıyla sahne çalışmalarına devam ediyor.

Balıkesir merkez ve ilçelerinde Ney Hocalığı yapan Ahmet Erdoğmuş, halen bu görevini sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EnginDergi Enginer Web Hizmetleri | Tüm Hakları Saklıdır. © 2008 - 2024