Aynur Kuran

Aynur Kuranyazıları…

Rüzgarın delice estiği memlekette doğup, dalgalarla büyüdü bu kız; hayata tuzlu suyun kokusuyla merhaba dedi bir dokuz eylül sabahı… Doğduğu gün her yerde bir neşe bir keyif vardı sanki, dillerde İzmir marşları gökte havai fişekler. Öyle suratsız ve marazlı bir çocuktu ki sevdirmezdi kimseye kendini. Ne oyuncaklara kanardı ne de hediyelere. Öğrenim hayatı boyunca hep takdir alan bu kız, oldukça başarılıdır. Ortaokul sıralarında başlar şiir ve yazılara. İlk ödülünü bu zamanlarda alır. Lise yıllarında sürekli bir şekilde yazar, ne düşündüyse hissettiyse yazar sayfalarca. Son sınıfa geldiğinde bir şiir kitabı çıkaracak kadar şiiri vardır. Üniversiteyi ekonomi çalışarak geçirir ama yazmayı hiç bırakmaz. Yazdıkça çoğalacağına inanır.

Küçük şeylerden çok mutlu olabileceği gibi, mutsuz da olabilir. Bazen fazlasıyla mutluyken bazen karamsar bir gün de yaşayabilir. Melankolik takılır. Takıntılı davranışları vardır. Simetri çok önemlidir. Bir şeyleri düzeltmekten zevk alır. Düzen delisi, planlı, uyumlu tam bir mavidir kısacası. :) Konuşmayı, paylaşmayı çok sever. İletişimde oldukça başarılı, sempatik bir kişiliğe sahipken; bazen kimseyi arayıp sormayan (vefasız) biri haline de dönüşebilir. Karşıdan donuk ve gıcık görünse de kocaman bir AyKu dünyası vardır. İçeriye giren, sempatik, cana yakın, çok konuşan ve bundan hiç sıkılmayan birini görür. Soğukkanlı bir yapıya sahiptir. Her şeye mantıklı bir cevabı vardır. Her konuda bir fikri vardır ancak az bildiği konuda asla ukalalık yapmaz. Küçük detaylara önem verir. Hayat ayrıntılarda gizlidir ona göre. Tipik başak burcudur işte.

Hayat felsefesi olarak “CARPE DİEM”i benimser. Geçmişe üzülmeden geleceğe yürür. Her şeyde olumluluk arar ve sürekli olarak #gülünkihayata der. :) Pozitif enerjiye inanır ve sürekli gülümsemeye çalışır, bundandır ki gülen kız diye bilinir.

Kalabalık gruplar arasında tüm gözleri üstüne çekme potansiyeli vardır. Enerjisine inanır ve güvenir. Kendine güzel diyenlere garip bakışlar atar. Kendini sevimli ve sempatik bulmasına karşın güzel olduğunu düşünmez. Hayatta tabuları olan insanlara sinir olur (önceden kocaman tabuları varken ‘carpe diem’ bunları yıkmıştır). Disiplinli çalışmayı, başarı odaklı olmayı ve sürekli yükselmeyi amaçlar. Çevresinde enerjik insanlar olsun ister. Saatler boyunca aynı yerde duramaz (hafif hiperaktif). Çenesiyle halledemeyeceği bir şey yoktur. Kendine güvenir, saygıya önem verir. Empati kurmayı sever, karşıdan da bunu bekler. Özgürlüğüne düşkün olduğundan başkalarını da kısıtlamaz. Kendini övmek yerine başkalarından güzel sözler duymak hoşuna gider. Her şeyin iyisini yaşamak ister ama olmuyorsa da elindekilerle mutlu olmayı bilir. Fazla uyumayı sevmez. Geceleri düşünüp bir şeyler karalamaktan hoşlanır. Zor güvenir. Güzel sever.

Özetle; sevgi bağımlısı, tez canlı, takıntılı, hayatı seven, kocaman gülümseyen, şapşiriklik yapan, sevecen, duygu değişimleri yaşayan, günü gününe benzemeyen, yüreği kocaman bir insandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EnginDergi Enginer Web Hizmetleri | Tüm Hakları Saklıdır. © 2008 - 2024