Tuğba Kaplan

Tuğba Kaplan Erkorkutyazıları…

Bursa’da doğdu. Yabancı dil ağırlıklı lise öğreniminin ardından lisans öğrenimini İşletme, yüksek lisans öğrenimini Yönetim ve Organizasyon alanlarında tamamladı. İleri düzeyde İngilizce bilen Tuğba Kaplan Erkorkut, “Çalışanların Kişilik Tipleri ve Örgütsel Bağlılıklarına Etkisi” konulu tez çalışması yaptı. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışma hayatına İnsan Kaynakları ve Eğitim alanında atılmaya karar verdi ve Özdilek bünyesinde eğitim bölümünde çalışmaya başladı. Oryantasyon sürecinin ardından eğitmenliğe adım attı. İş hayatında birçok farklı alanda, sistem kurma ve yönetme ile ilgili çalışma fırsatı buldu. Bunlardan başlıcaları; İnsan Kaynakları, Eğitim, Kalite, Performans Sistemi ve Ücret Entegrasyonu, Ödül Sistemidir.

Profesyonel kariyerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kişisel Gelişim Bilimi üzerine çalışmalarda bulunmuş ve birçok firma ile eğitmen olarak çözüm ortaklığı çalışmaları yapmıştır. 20 bin saatin üzerinde eğitmenlik deneyimi bulunmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitmenlik yetkisi vardır ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projelerde uzun dönemli eğitmenlik yapmıştır.

Bünyesinde eğitim/seminer verdiği ya da bünyesine personel yetiştirdiği belli başlı markalar; Vodafone, Turkcell (Şengüller), Batik, EKOM Ajans, Eczacıbaşı, Nestle, Nivea, Şen Piliç, FARBA, ETO, BNI Türkiye, Galatasaray Üniversitesi, Kartal Belediyesi, Aydınlı Holding, Atasun Optik’tir. Bunun yanı sıra birçok açık eğitim ve seminerde eğitmen olarak yer almıştır.

Evlidir ve iki kedisi vardır. Doğadaki her canlının, başka canlılara yardım etmesinin dünyayı daha da güzelleştireceğine olan inancıyla, ihtiyacı olan hayvanlara yardım etmeyi kendisine görev edinmiştir. Kitap okumak, sürekli araştırmak, tango, yağlı boya tablolar ve yamaç paraşütü başlıca hobileridir.

Kelebek Eğitmenler2018 yılında piyasaya çıkan Kelebek Eğitmenler adında bir kitabı bulunan Tuğba Kaplan; kariyerine, kuruculuğunu yaptığı Rota Gelişim Koçluk ve Danışmanlık‘ta Bireysel – Kurumsal Koç ve Eğitmen olarak devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EnginDergi Enginer Web Hizmetleri | Tüm Hakları Saklıdır. © 2008 - 2024